Paikkakunta: Nauvo
Rakennus: Kolmikerroksinen talo, 6 asuntoa
Rakennusvuosi: 2009 (Vanha runko vuodesta 1956, aikaisemmin käytetty lauttahenkilökunnan asuntoina)
Maalämmöllä lämmitetty asuinala: noin 600m²
Maalämpöpumppu asennettu: 2009
Pumpun malli: Thermia Robust
Aikaisempi lämmitysjärjestelmä: Öljylämmitys. Lämmitysjärjestelmä uudistettiin kokonaan maalämpöön siirtymisen yhteydessä.

Maalämpöpumppu verrattavissa jääkaappiin

Vuonna 2009 asennettiin maalämpöpumppu täysin remontoituun kerrostaloon Prostvikissa, Nauvossa. Talon omistaja Kaj Engblom oli kuullut paljon maalämmöstä lämmitysjärjestelmänä ja oli huomannut, että maalämpö on nykyajan lämmitysratkaisu. Vaihtoehtona hänellä oli ilmalämpöpumput tai suora sähkölämmitys, mutta hän päätyi kuitenkin maalämpöön. ”Maalämpö on erittäin kätevä ratkaisu, koska pumppu hoitaa itse itsensä, sitä voi verrata jääkaappiin”, nauraa Engblom. Öljy ei ollut missään vaiheessa ajankohtainen sen vanhanaikaisuuden takia.

Saariston Kaivonporaus oli Engblomille entuudestaan tuttu. Engblom oli aikaisemmin tilannut vesikaivoja yritykseltä ja siksi toimittajan valinta oli itsestään selvä. Asennus tapahtui vaivattomasti, ja sekä lämpö että lämmin vesi on riittänyt hyvin. Engblom toteaa, että lämpöpumpun koko oli hyvin laskettu vastaamaan tarvetta. Kerran Engblom sai palautetta yhdeltä asukkaalta, että lattialämmitys kyseisen asunnon vessassa ei ollut riittävä. Silloin Saariston Kaivonporauksen edustaja kutsuttiin paikalle, ja pienen säädön jälkeen lattialämpö oli taas kunnossa. Sen jälkeen kaikki ovat olleet tyytyväisiä. ”Kukaan ei ole ainakaan valittanut”, kertoo Engblom.

Engblom ei ole vielä ihan tyytyväinen sähkökulutukseen, mutta se ei johdu maalämpöjärjestelmästä, Engblom toteaa itse. Maalämpöpumppu ei ole ainoa laite, joka kuluttaa sähköä. Kerrostalon viereen on nimittäin ensimmäisten vuosien aikana rakennettu autotalli ja laitureita, joiden rakentamiseen on tarvittu laitteita, puhaltimia tms., jotka kuluttavat sähköä samasta mittarista. Tämän vuoksi sähkönkulutuksen seurantaa ei voi vielä tarkemmin tehdä. 

Engblom on erittäin tyytyväinen päätöksestä valita maalämpö lämmitysjärjestelmäksi ja voi lämpimästi suositella ratkaisua myös muille. ”Maalämpökustannukset ovat noin 70% alhaisempia verrattuna suoraan sähkölämmitykseen, se itsessään puhuu maalämmön puolesta”, sanoo Engblom.

Ota meihin yhteyttä

Jimmy Kronberg

Toimitusjohtaja | Energia-asiantuntija

Pientalot ja kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 547 8629
jimmy@kaivonporaus.com

Martin Laine

Energia-asiantuntija

Pientalot: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 557 5043
martin@kaivonporaus.com

Kari-Pekka Kuusrainen

Energia-asiantuntija / projektijohto

Kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 350 2075
kari-pekka.kuusrainen@kaivonporaus.com

Vesikampanja
16.5.-11.8.2024

Tilaa porakaivon pesu tai uusi porakaivo

Saat vesianalyysin kaupan päälle!