EKOLOGISET ENERGIARATKAISUT JA PORAUSTYÖT – KOTITALOUKSILLE JA KIINTEISTÖILLE

Me uskomme, että tulevaisuuden kestävät ratkaisut ovat huolettomia sekä yksilöille että ympäristölle. Meillä Saariston Kaivonporauksessa on vankka asiantuntijuus ja pitkä kokemus ekologisista energiaratkaisuista, jotka ovat sekä taloudellisia että ympäristöä vaalivia.

Meille asenne työhön lähtee mutkattomasta palvelusta. Korkeatasoinen suunnittelutyö, huippuluokan kalusto ja aidosti osaava henkilöstömme toimivat laadun takeena. Me pidämme huolta koko asennuksesta sen suunnittelusta toteutukseen ja huoltoon saakka.

Toimitamme ratkaisumme aina räätälöidysti kyseisen kiinteistön tarpeiden mukaan – niin kotitalouksille kuin suuremmille kiinteistöille.

VAIKUTA VALINNOILLASI

Kiinteistöjen energiaratkaisuilla on kauaskantoisia vaikutuksia – sinä voit olla osa parempaa huomista. Energiaratkaisumme käyttävät hyväksi luonnon omaa uusiutuvaa energiaa. 

Esimerkki ympäristösäästöistä vuodessa, kun 120 m² omakotitalo siirtyy sähkölämmityksestä maalämpöön:

CO2-PÄÄSTÖT VÄHENEVÄT VUODESSA 

3308 kg

Tällainen päästömäärä vastaa:

164 kpl Turku–Helsinki välisiä automatkoja

23 kpl Helsinki–Lontoo välisiä lentomatkoja

1521 kpl taksimatkoja, joiden pituus on 15 km

EKOLOGISET ENERGIARATKAISUT

Geoenergia eli tuttavallisemmin maalämpö on puhdasta ja paikallisesti tuotettua luonnon omaa energiaa. Auringon energia varastoituu maan pintakerroksiin ja kallioperään, joista energiaa saadaan kerättyä uusiutuvalla ja nykyaikaisella tavalla käyttöösi. Lämpöpumput keräävät varastoitunutta energiaa kustannustehokkaasti sekä lämmitykseen että viilennykseen ympäri vuoden. 

Suunnittelemme jokaiseen kiinteistöön siihen parhaiten sopivan energiaratkaisun aina kyseisen kohteen energiankulutuksen ja tarpeen mukaan. Valitsemme sinulle parhaan pumppuratkaisun: maalämpöpumpun, ilmavesipumpun tai kiinteistölämpöpumpun. Oikea mitoitus on energiakaivon tehokkuudessa ensiluokkaisen tärkeää, jotta siitä saadaan paras mahdollinen hyöty. Oikein mitoitettu energiakaivo tuottaa energiaa käytännössä ikuisesti. Toteutamme myös ilmavesiratkaisuja, jos niistä löytyy sinun olosuhteisiisi paras vaihtoehto. 

GEOENERGIAN HYÖDYT

 • Taloudellisuus ja ennustettavuus – Energiakustannukset ovat ennakoitavissa ja säästöä kertyy ensimmäisestä päivästä lähtien. Kiinteistösi arvo myös nousee.
 • Ympäristön oma vaihtoehto – Hiilijalanjälkeä pienentävä, puhtaasti tuotettu energia on vastuullinen valinta.
 • Huolettomuus ja joustavuus – Lämpöpumppu on huoleton hoitaa ja maalämpö on yhdistettävissä joustavasti muihin lämmönlähteisiiin, kuten esim. aurinkoenergiaan.
 • Paikallisuus – Geoenergia tuotetaan omavaraisesti lähialueen kalliosta, pintamaasta, pohjavedestä tai poistoilmasta.

KOTITALOUS

Maalämpö on vihreä ja omavarainen valinta kodin lämmitysratkaisuksi, joka sopii hyvin niin uudiskohteisiin kuin saneerausrakentamiseen. Maalämpö soveltuukin kaikkiin omakotitaloihin, joissa poraus tai maapiirin asennus on mahdollista. Saanerauskohteissa maalämpöön siirtyminen on erityisen kätevää taloissa, joissa on vesikiertoinen lämmitys. Myös suora sähkölämmitys (sähköpatterit) voidaan vaihtaa vesikiertoiseksi.

Geoenergian avulla kotisi lämmityskustannukset pienevät ja tuotat puhtaasti energiaa ympäristöä vaalivalla tavalla ympäri vuoden. Kotitaloutesi ei ole riippuvainen sähkön tai öljyn hinnasta, vaan voit keskittyä huolettomampaan arkeen.

KIINTEISTÖT

Maalämmön hyödyt nousevat sitä merkittävämmiksi, mitä suuremmasta kiinteistöstä ja täten energian tarpeesta on kyse. Geoenergia mahdollistaa kustannustehokkaat, toimintavarmat ja hiilijalanjälkeä pienentävät ratkaisut rivi- ja kerrostaloihin sekä suurempiin kiinteistöihin. Geoenergian ehdottomiin hyötyihin lukeutuu myös sen tarjoama mahdollisuus kiinteistön lämmityksen lisäksi viilennykseen.

Energiakustannusten ennustettavuus, vastuullisuus ja riippumattomuus sähkön tai öljyn hinnasta ovat usein merkittävimpiä syitä valita geoenergia kiinteistön energiaratkaisuksi.

Erityisesti kiinteistöille suunnitellut kiinteistölämpöpumput tuottavat lämpöä, lämmintä vettä ja viilennystä koko kiinteistöön. Kerrostaloissa maalämpöjärjestelmään on mahdollista yhdistää poistoilman lämmön talteenotto, mikä laskee kiinteistön energiakustannuksia entisestään.

Lämpöpumppujärjestelmät ovat joustavia ratkaisuja, joita voidaan yhdistää myös muihin lämmönlähteisiin, kuten kaukolämpöön.

Ilmavesiratkaisut

Lämmitystä, viilennystä ja lisäksi lämmintä vettä yksinkertaisella tavalla – ilmavesilämpöpumppu on kätevä ja mutkaton ratkaisu kodin lämmitysjärjestelmäksi. Vuosittaiset suuret säästöt lämmityskustannuksissa on ehdoton ilmavesilämpöpumpun tarjoama etu. Ilmavesilämpöpumppu on myös luontoa säästävä vaihtoehto, sillä se kerää ympäristöystävällisesti energiaa auringon lämmittämästä ulkoilmasta.

Toimintaperiaate on yksinkertainen: taloon asennetaan sisä- ja ulkoyksiköt, joiden on hyvä tehohävikin välttämiseksi sijaita lähellä toisiaan. Ulkoyksikkö kerää talteen ulkoilmaan varastoitunutta auringon energiaa. Ulkoilma lämmittää jäähdytysaineen ulkoyksikössä, minkä jälkeen sisäyksikkö jakaa lämmön vakaasti talon lämmitysjärjestelmään.

Ulkoilmaan varastoitunutta lämpöä on mahdollista hyödyntää, vaikka ulkoilman lämpötila olisi -25 °C. Tätä kylmempinä päivinä sähkövastus auttaa lämmityksessä. Mitoitamme ilmavesilämpöpumpun aina kohteen mukaan, jotta energiankulutus pysyy mahdollisimman alhaisella tasolla ja saat kaiken hyödyn irti.

Ilmavesilämpöpumppu on sinulle sopivin ratkaisu, kun olosuhteet ovat haasteelliset ja halutaan välttyä poraus- ja kaivuutöiltä. Se on täten maalämpöä yksinkertaisempi ja asennuksen suhteen edullisempi vaihtoehto, vaikka ei täysin yllä samoihin säästömääriin kustannuksissa. Äänille herkissä ympäristöissä ulkoyksikön ääni voidaan kokea joissain tapauksissa epämiellyttävänä.

Ilmavesilämpöpumpun edut

 • Edulliset kustannukset ja suuret säästöt
 • Valjastaa ulkoilman energian ekologisesti käyttöösi
 • Tarjoaa lämmityksen lisäksi viilennystä lämpiminä päivinä
 • Tuottaa lämmintä vettä
 • Vakaa ja helppohoitoinen lämmitysratkaisu
 • Säästää sekä vettä että vaalii ympäristöä
 • Yksinkertainen ja nopea asennus myös talvella
 • Säästät kustannuksissa ensimmäisestä päivästä lähtien
 • Ei vaadi poraus- tai kaivuutöitä

VESIKAIVOT

Modernit vesikaivoratkaisut varmistavat vedentulon ja makean veden vaikeammissakin olosuhteissa – myös saarilla. Asennamme, automatisoimme ja korjaamme kaivot juuri sinun kiinteistösi tarpeen mukaan. Pitkä historiamme saariston olosuhteista takaa vankkumattoman ammattitaidon poraustöissä missä olosuhteessa vain.

Pumppujen asennuksen lisäksi teemme pintavesieristyksiä ja parannamme vedensaantia vesipaineaukaisulla. Mittaamme jokaisen toimittamamme kaivon vedentulomäärät ja raportoimme ne sinulle.

Automaattinen pumppuratkaisu

 • Moderni, sähkökäyttöinen vesikaivoratkaisu
 • Automatisoitu vedenotto
 • Paine pysyy aina vakiona
 • Kätevä pakkasta sietävä ratkaisu esim. pientalojen ympärivuotiseen käyttöön

Manuaalinen uppopumppu

 • Helppo ja edullinen ratkaisu
 • Asennamme ruostumattoman vesipostin katkaisijalla varustettuna
 • Manuaalinen uppopumppu toimii katkaisinta kääntämällä
 • Voit liittää vesipostiin esimerkiksi puutarhaletkun

Käsikäyttöinen vesipumppu

 • Moderni käsikäyttöinen vesipumppu
 • Helppo asentaa ja käyttää
 • Soveltuu niin pora- kuin tavallisiin pihakaivoihin
Porapaalutus ja vaakaporaus Varsinais-Suomessa Saariston Kaivonporaus

PORAPAALUTUS

Porapaalutus on nopea, sujuva ja turvallinen vaihtoehto rakennusten tukevaan perustukseen.

Kestävä ja kunnolla luotu perustus porapaalutuksella auttaa sinua myös välttymään maankaivuu- ja maansiirtotöiltä sekä painumisongelmilta.

Valitse kestävä ja turvallinen porapaalutus mökin, omakotitalon, venevajan ja laiturin perustukselle. Suoritamme sekä paalutusta että vaakaporausta pitkän kokemuksen luomalla ammattitaidolla.

Paalutustyö on nopeaa ja työmaa säilyy siistinä. Paalut porataan aina kallioon asti. Teemme tiiviistä yhteistyötä tytäryhtiö Saariston Ruoppauksen kanssa, joka mahdollistaa kokonaisvaltaisen rantarakentamisen aina aallonmurtajasta ruoppaukseen. Poraustyöt onnistuvat myös talvisin.

Porapaalutuksen edut
rakennusten perustuksessa:

 • Turvallinen, kokonaan kallioon ulottuva perustus, jolla vältyt painumisongelmilta
 • Nopea ja sujuva vaihtoehto
 • Vältyt maankaivuusta syntyviltä maamassoilta, kun kaivamista ei tarvita
 • Paras vaihtoehto haastavassa maastossa, sillä porauskalusto mahtuu ahtaisiin paikkoihin
 • Tukeva ja kestävä ratkaisu
 • Taloudelliset hyödyt

NÄIN PROJEKTI SUJUU

Ekologiset energiaratkaisut Varsinais-Suomessa Saariston Kaivonporaus

1. Yhteydenotto

Jätä meille viesti, niin otamme sinuun yhteyttä ja jutellaan tarpeistasi.

2. Kartoitus ja suunnittelu

Tulemme käymään kiinteistölläsi ja kartoitamme tarpeesi.

3. Tarjous ja sopimus

Teemme sinun tarpeidesi pohjalta räätälöidyn tarjouksen.

4. Aikataulutus ja toimenpideluvat

Suunnittelemme projektin aikataulut. Toimenpideluvat haetaan ennen työn aloittamista.

Ekologiset energiaratkaisut Varsinais-Suomessa Saariston Kaivonporaus

5. toteutus

Kääritään hihat ja ryhdytään töihin. Teemme tarvittavat poraukset, vaakatyöt, kollektori- ja laiteasennukset.

6. Käyttöönotto

Suoritamme mahdolliset säädöt ja opastamme laitteen käytön. Neuvomme myös huoltoon liittyvissä kysymyksissä ja voimme sopia sinulle huolettoman huoltosopimuksen.

Ekologiset energiaratkaisut Varsinais-Suomessa Saariston Kaivonporaus

7. Säästöt

Voit rentoutua – säästöjä alkaa kertyä heti.

8. Elinvoimainen ympäristö

Olet tehnyt vastuullisen valinnan. Ympäristö kiittää ja voi hyvin.

OTA YHTEYTTÄ

Jätä viesti alle, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.