Saariston Kaivonporauksella katse tulevaisuudessa jo vuodesta 1970

Saariston Kaivonporaus, 50 vuotta ja ylpeä juuristaan Turunmaan saaristossa, toimittaa yhä kehittyneempiä energiaratkaisuja Varsinais-Suomeen. Yritystoiminnan keskipisteenä on jatkuva uteliaisuus alaa kohtaan.

Energia-alalla tapahtuu suuria muutoksia. Fossiilisista polttoaineista olisi luovuttava ja hiilidioksidipäästöjä vähennettävä. Saariston Kaivonporaus tekee ylpeänä töitä elinvoimaisen ympäristön puolesta. Sen lisäksi että yritys vaihtaa vanhoja lämpöjärjestelmiä maalämpöön omakotitaloissa, yhä suurempi osa resursseista kohdistuu kehittyneisiin energiaratkaisuihin kerrostaloihin ja isoihin kiinteistöihin. Tänä päivänä on itsestäänselvyys hyödyntää isoissa kokonaisuuksissa myös ilmanvaihtojärjestelmän poistoilman energiaa, ja Saariston Kaivonporaus osallistuu myös hankkeisiin, joissa muu hukkalämpö otetaan innovatiivisesti talteen. Tulevaisuudessa keskitytään varastoimaan porakaivoihin sekä lämpö- että kylmäenergiaa.

Saariston Kaivonporaus Oy pysyy kärkikahinoissa mukana seuraamalla aktiivisesti alaa ja osallistumalla alan kehitykseen myös kansainvälisesti.

– On tärkeää olla aktiivisesti mukana alan kehittämisessä ja ainoastaan luotettavien yhteistyökumppanien avulla pääsee pitkälle. Olen kiitollinen siitä luottamuksesta, joka minulle osoitettiin, kun tulin valituksi neljännen kerran Poratekin hallituksen puheenjohtajaksi. Poratek on erittäin tärkeä yhdistys alan kehityksen kannalta. Yritys on myös Ruotsin vastaavan Borrföretagen-yhdistyksen jäsen ja olen myös Sulpun hallituksen jäsen, kertoo toimitusjohtaja Jimmy Kronberg.

Yrityksen perustajalla, Bertel Fjäderillä, oli katsetulevaisuudessa jo kun hän hankki ensimmäisen poravaununsa vuonna 1970. Hän ei antanut saariston vaikeiden olosuhteiden hidastaa työtään toimittaa vettä ihmisten arkeen. Hän suunnitteli ja rakennutti oman poravaunun ja sille tarkoitetun kuljetusaluksen. Tulevaisuuteen tähdättiin myös silloin, kun perheyritys siirtyi Bertelin sisarenpojan Peter Kronbergin omistukseen vuonna 1990. Peterin suunnitelmissa olivat maalämpöratkaisut.

Ensimmäinen maalämpöpaketti toimitettiin asiakkaalle porareikineen, letkuineen ja lämpöpumppuineen jo vuonna 1994. Tähän päivään mennessä yritys on asentanut jo yli 1 400 maalämpöjärjestelmää ja on markkina-alueensa johtaja Varsinais-Suomessa. Peterin veljenpoika Jimmy Kronberg otti ohjat käsiinsä 2000-luvun alussa ja johtaa nykyään yritystä innovatiivisesti kohti jännittävää tulevaisuutta.

– Jatkamme perheyrityksemme pitkää perinnettä ylpeydellä ja ylläpidämme vankkaa kokemusta.

Kaikki kolme lastani, jo neljännessä sukupolvessa, on ollut kesätöissä yrityksessä, kertoo Jimmy Kronberg. – Porukkamme koostuu mahtavista persoonista, jotka työskentelevät rehdillä asenteella, pilke silmäkulmassa ja maan parhaalla ammattitaidolla, hän jatkaa.

Vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi juhlallisuudet on toistaiseksi pantu jäihin. Yritys on juhlavuoden kunniaksi mukana järjestämässä korkealuokkaisen energiaseminaarin Turussa, mutta ajankohta on vielä auki.

Poratek Uutiset 2021

Suomen Kaivonporausurakoitsijat ry:n tiedotuslehden Poratek Uutisten juhlavuoden numero on julkaistu! Vuoden numero on täynnä ajankohtaista porausalan tietoa, ja tietoa Poratekin 25-vuotisesta historiasta! Poratek Uutiset on

Lue lisää »

Energiaseminaari 16.11.2021

Osallistuimme Turku Science Parkin järjestämään energiaseminaariin, missä teemana oli toimenpiteet ilmaston lämpenemisen ja hiilidioksidipäästöjen ehkäisyksi. Tutustu ohjelmaan ja puhujiin tapahtumajärjestäjän sivuilla: https://businessturku.fi/tapahtumat/energiaseminaari-2021/ Åbo Underrättelser kirjoitti

Lue lisää »

Poratek Uutiset 2020

Suomen Kaivonporausurakoitsijat ry:n tiedotuslehti Poratek Uutiset 2020 on julkaistu! Vuoden numero on täynnä ajankohtaista porausalan tietoa, ja sieltä löydät myös artikkelin 50-vuotiaasta historiastamme! Poratek Uutiset

Lue lisää »

Video historiastamme

Teetimme videon missä Bertel Fjäder kertoo yrityksemme historiasta ja nykyinen toimitusjohtajamme Jimmy Kronberg kertoo tämän päivän tilanteesta ja kehityksestä.

Lue lisää »

Vesikampanja
16.5.-11.8.2024

Tilaa porakaivon pesu tai uusi porakaivo

Saat vesianalyysin kaupan päälle!