Maalämpö energiaremontin keskiössä

Asunto-osakeyhtiö Turun Westparkin Vaahterassa suunniteltiin aurinkopaneelien asentamista, mutta päätettiin toteuttaa kokonaisvaltainen energiaremontti. “Lopputuloksena on kiinteistön merkittävä arvonnousu, ja matka tänne on ollut erittäin positiivinen”, kommentoi Rauno Mikkola, taloyhtiön puheenjohtaja.

Vihreän energian projekti

Turun Mälikkälässä sijaitseva asunto-osakeyhtiö koostuu kahdeksasta rakennusta, joissa on yhteensä 23 asuntoa. Kiinteistö oli ennen kaukolämmön varassa, ja nyt vesikiertoinen lattialämmitys toimii täysin maalämmöllä. Kohteeseen asennettiin kaiken kaikkiaan 176 kW lämpöpumpputehoa, ja energiakaivoja porattiin 10 kpl, 330 metrin syvyyteen. Laajamittaisessa energiaremontissa asennettiin myös 60 kpl aurinkopaneelia, 23 kpl sähköauton latauspaikkaa, ja uusittiin ilmanvaihtokoneet. Kaiken sitoo yhteen Ouman automaatio ja etävalvonta, mihin liitetty lämpöpumput, kiertovesipumput, energiamittarit ja lämpimän käyttöveden ohjaus. “Mietimme mitä kaikkea voidaan tehdä samalla työmaalla”, Mikkola kommentoi projektin mittakaavasta.

390 MWh vuosikulutuksen kiinteistö siirtyi täysin uusiutuvaan energiaan, ja Saariston Kaivonporauksen johtama projekti oli täysosuma.

Luottamusta, kommunikaatiota ja ammattitaitoa

Saariston Kaivonporaus oli Mikkolalle tuttu nimi, juurikin saaristosta missä hänellä on kesämökkinsä. Tarjousvaiheessa ammattitaito, ja ennen kaikkea remontin muiden osa-alueiden huomiointi, olivat avainasemassa. Ensivaikutelma oli erittäin hyvä ja pätevä, ja projektissa lupaukset lunastettiin. “Kokous missä päätös tehtiin oli ennennäkemättömän positiivinen”, muistelee Mikkola.

Projektin tiedotustilaisuudessa suunnitelma, toimenpiteet ja aikataulu esitettiin asukkaille. “Infotilaisuus oli erittäin hyvä. Asukkaat saivat esittää kysymyksensä, ja ennen kaikkea oppimaan koko projektista ja sen osista. Saariston Kaivonporauksen tiedotus ja kommunikointi oli ensiluokkaista – ei vain tässä tilaisuudessa vaan läpi projektin ja sen jälkeenkin”, kommentoi Mikkola.

Saariston Kaivonporaus toimi projektissa veturina, ja remontin muut osat, kuten esimerkiksi aurinkopaneelien ja sähköautojen latauspisteiden asennukset olivat saumaton osa kokonaisuutta. “Odotukset olivat korkealla, mutta tämä lunastettiin kyllä täysimittaisesti. Hyvästä ensivaikutelmasta muodostui toteama että valittiin oikea kumppani”, kertoo Mikkola.

Tätä päivää ja tulevaisuutta

Projektilla oli merkittävä ekologinen vaikutus, ja tämä arvomaailma on Saariston Kaivonporauksessa keskiössä. Energiaremontin taloudelliset hyödyt kantavat myös pitkälle tulevaisuuteen, ja projektissa hyödynnetty ARA:n energia-avustus teki päätöksestä entistäkin helpomman. “Tämä on kyllä hyvä kannustin joka ajaa energiatehokkuutta ja ekologisuutta”, Mikkola kommentoi avustusta.

Projektin toimituksen jälkeen toteutettiin hienosäädöt, kalibroinnit ja pienet korjaukset, ja nyt kiinteistössä vallitsee uusi huolettomampi arki.

Kiinteistön tyyppi: rivitalo<br>
Toteutus: maalämpöjärjestelmä<br>
Kiinteistön koko: 8 rakennusta, 23 asuntoa<br>
Kaivojen lukumäärä: 10 kpl, 330 metriä

Ota meihin yhteyttä

Jimmy Kronberg

Toimitusjohtaja | Energia-asiantuntija

Pientalot ja kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 547 8629
jimmy@kaivonporaus.com

Martin Laine

Energia-asiantuntija

Pientalot: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 557 5043
martin@kaivonporaus.com

Kari-Pekka Kuusrainen

Energia-asiantuntija / projektijohto

Kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 350 2075
kari-pekka.kuusrainen@kaivonporaus.com

Vesikampanja
16.5.-11.8.2024

Tilaa porakaivon pesu tai uusi porakaivo

Saat vesianalyysin kaupan päälle!