Ekologinen lämmitysjärjestelmä vanhan sukutilan taloon

Kaarinassa, Kuusiston saarella, vanhan sukutilan suojassa säilyneessä 1880-luvulla rakennetussa talossa, asuu Niklas Ramsay. Talo remontoitiin aikoinaan täysin 60-luvun lopulla. Sen jälkeen on säästytty pienillä pintaremonteilla.

Taloa lämmitettiin pitkään öljyllä, ja lämmitysjärjestelmä palveli itse asiassa Niklaksen mukaan melko hyvin. 46 vuotta käytössä ollut lämmitysjärjestelmä kuitenkin haluttiin vaihtaa, ja tähän vaikuttivat asiat, kuten ympäristöystävällisyys ja käyttökustannukset. 

Niklaksen oli aluksi haastava uskoa, miten lämpö tulisi riittämään yhdestä maahan poratusta reiästä. Hän tutki maalämpöä pitkään ja hartaasti. Päätös tapahtui perusteellisen tiedonkeruun ja penkomisen tuloksena. Nyt sukutilan talo lämpiää maalämmöllä, Thermian pumpulla ja varaajilla. 

“Saariston Kaivonporauksen kanssa meni kyllä kaikki ihan nappiin”, kertoo Niklas. Hän oli varautunut siihen, että vanhan talon sokkelit voisivat tuottaa haastetta urakan suhteen, mutta loppujen lopuksi aikataulua pidennettiin senkin vuoksi vain yhdellä päivällä.

Niklas myöntää, että nykyään vuosittaisia energialaskuja katsoessa pistää hymyilyttämään. Maalämpö on hänen mielestään yksinkertaisesti sellainen asia, että sitä ei voi kuin suositella. Hänellä ei ole siitä kahta kysymystäkään.

Ota meihin yhteyttä

Jimmy Kronberg

Toimitusjohtaja | Energia-asiantuntija

Pientalot ja kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 547 8629
jimmy@kaivonporaus.com

Martin Laine

Energia-asiantuntija

Pientalot: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 557 5043
martin@kaivonporaus.com

Kari-Pekka Kuusrainen

Energia-asiantuntija / projektijohto

Kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 350 2075
kari-pekka.kuusrainen@kaivonporaus.com

Vesikampanja
16.5.-11.8.2024

Tilaa porakaivon pesu tai uusi porakaivo

Saat vesianalyysin kaupan päälle!