Korpo Gårdin arvokiinteistössä toivottiin kotimaista vaihtoehtoa – ratkaisu löytyi maalämmöstä

Historiallinen kartano Korppoon saaristossa luopui öljylämmityksestä ja siirtyi maalämpöön, joka osoittautui siistiksi, hiljaiseksi ja luotettavaksi valinnaksi. 

Korppoon saaristossa sijaitsevalla idyllisellä Korpo Gårdilla on merkittävä historia takanaan. Kartano on seissyt täällä jo 1800-luvulta asti, ja sen on suunnitellut aikoinaan Charles Bassi, jonka kädenjälkeä on myös Turun Akatemiatalo. 

Nykyään kartanossa asuu lääkäri Tuulikki Wahe-Rohrbach, jonka suvussa kartano on ollut jo reilun sadan vuoden ajan. Nuoruudessaan Wahe-Rohrbach vietti 20 vuotta Saksassa, mutta palattuaan 80-luvulla takaisin synnyinkotiinsa, hän ryhtyi toimiin ja kunnosti kartanon uuteen uskoon. Tällöin museoviraston suojelema kartano konservoitiin ja rakennukseen asennettiin myös öljylämmityksellä toimiva keskuslämmitysjärjestelmä. 

Öljyn aiheuttamista huolista eroon 

Öljystä koitui kuitenkin vuosikymmenien saatossa käytännön huolia. Saariston olosuhteissa piti olla hyvin tarkka, ettei öljy pääse loppumaan. Kahden lauttamatkan päässä sijaitsevalle saarelle öljyn kuljetus tankkiautolla oli nimittäin aina vaivalloinen prosessi. Myös öljyn kustannuksia oli vaikea ennustaa. 

Kun Wahe-Rohrbach pohti muutama vuosi sitten uuden lämmitysjärjestelmän hankkimista,  hänelle oli tärkeää löytää lämmitysmuoto, joka olisi kotimainen. “Halusin päästä eroon öljystä siksi, että se ei ole kotimainen tuote. En halunnut enää olla osaltani mukana tuomassa öljyä Suomeen.” 

Paikallisuus painaa vaakakupissa

Saariston Kaivonporaus on yrityksenä ollut Wahe-Rohrbachille jo pitkään tuttu, sillä saaristossa paikalliset yritykset tunnetaan hyvin. Mielikuvat yrityksestä olivat positiivisia, ja niitä väritti luottamuksen tunne. 

“Asennus sujui mukavasti hyvällä ammattitaidolla – ja nopeasti!” Wahe-Rohrbach kehuu sitä, kun maahan porattiin vuosi sitten kaksi 200 metrin syvyistä energiakaivoa. Niiden voimin pidetään nyt 500 neliön kokoisen kartanon alakertaa lämpimänä. 

Lämpimän suosituksen arvoinen ratkaisu

Kustannuksissa on jo nyt voinut huomata, että maalämpö tulee edulliseksi. Tyytyväisyyttä on myös vahvistanut se, että maalämpöjärjestelmä on ollut käytössä siisti, hiljainen ja luotettava. Vanha öljykattila saattoi aikoinaan mennä joskus itsestään pois päältä, mutta maalämmön kanssa vastaavia ongelmia ei ole tullut vastaan. 

“Tämä on ollut varsinkin minulle loistava ratkaisu”, Wahe-Rohrbach kertoo ja suosittelee valintaa muillekin. 

Vaikka kartano on yksityinen, vuokrataan sitä myös konsertti-, juhla- ja kokouskäyttöön, jotta myös muut pääsevät nauttimaan kartanon elämyksellisistä puitteista. Kesäisin kartanossa pääsee osallistumaan joka heinäkuu Sibelius-konserttiin. Konsertti on kunnianosoitus säveltäjälle, joka itsekin aikoinaan soitti ja sävelsi tässä kartanossa.

Ota meihin yhteyttä

Jimmy Kronberg

Toimitusjohtaja | Energia-asiantuntija

Pientalot ja kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 547 8629
jimmy@kaivonporaus.com

Martin Laine

Energia-asiantuntija

Pientalot: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 557 5043
martin@kaivonporaus.com

Kari-Pekka Kuusrainen

Energia-asiantuntija / projektijohto

Kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 350 2075
kari-pekka.kuusrainen@kaivonporaus.com

Vesikampanja
16.5.-11.8.2024

Tilaa porakaivon pesu tai uusi porakaivo

Saat vesianalyysin kaupan päälle!