Paikkakunta: Kaarina
Rakennus: Omakotitalo
Rakennusvuosi: 2012
Asuinpinta-ala: 136 m2
Lämpöpumpun asennusvuosi: 2012
Lämpöpumppumalli: Thermia Diplomat 6
Sähkönkulutus vuodessa: noin 8 500 kWh

Porausprosessi meni niin nopeasti, ettei valokuvia ehtinyt ottaa

Vuonna 2011 Hanna ja Kari Granberg ostivat Kaarinasta tontin, johon rakennuttivat omakotitalon. Talo on täysin muutettu valmistalo, jonka runko on puuta ja ulkoseinät rapattu. Granbergin pariskunta asuu nykyään talossa kahdestaan, kun lapset ovat muuttaneet omilleen. Poika asui muuttohetkellä vielä kotona, minkä vuoksi talo on suunniteltu kolmelle henkilölle, vaikka olikin tiedossa, että poika lähiaikoina muuttaa pois.

“Tuntui järkevämmältä rakentaa vähän isompi talo, jos jossain vaiheessa pitää myydä. Vierashuone on käytössä silloin tällöin, kun tytär vierailee ulkomailta”, kertoo Hanna. Tyttären kaksi koiraa asuvat Hannan ja Karin luona, kun tytär aviomiehineen ovat työkomennuksella ulkomailla.

Kun taloa suunniteltiin oli lämmitysjärjestelmän valinta lyhyen pohdinnan jälkeen helppo. “Kaikki vaihtoehdot huomioitiin poissulkevalla menetelmällä. Hankinta-arvo on kova, mutta haluttiin uskoa, että investointi kannattaa pidemmän päälle”, toteaa Kari. “Sitä paitsi tuntuu järkevältä käyttää uusiutuvaa energiaa.”

Kari oli myös lukenut ruotsalaisen artikkelin jossa vertailtiin lämpöpumppuja. Tämän lisäksi Karilla on tuttava, kenen tytär oli samaan aikaan asentamassa lämpöpumppua uuteen taloonsa. “Sain mennä vierailulle tutustumaan järjestelmään”, kertoo Kari. Tarjouksia kysyttiin silti eri paikoilta yhdessä Karin kaverin kanssa, joka myös rakensi siihen aikaan samantapaista taloa. Talot olivat erimuotoiset, mutta pinta-alaltaan suurin piirtein samat. “Tehtiin yhteiskyselyitä ja päädyttiin molemmat lopuksi valitsemaan Saariston Kaivonporaus Oy:n urakoitsijaksi”, selittää Kari.

Maalämmöllä valtavat säästöt

Granbergin perhe asui aikaisemmin suunnilleen saman kokoisessa talossa, mutta siinä oli suora sähkölämmitys. “Se talo oli tietenkin vähän vanhempi, rakennettu 1990, mutta on silti kiinnostavaa seurata kulutusta”, kertoo Kari. “Vuosikulutus vanhassa talossa oli 18 000 kWh, kun uudessa talossa kulutus on 10 000 kWh vähemmän. Odotan, että säädöillä saadaan vielä säästöjä lisää”, Kari jatkaa. Nyt heillä on ongelmana liian kuuma sisälämpötila. “Ei voida lämmittää takkaa ollenkaan, vaan käytetään sitä hyvin harvoin ja ainoastaan tunnelman vuoksi”, kertoo Hanna.

Porausprosessi meni Karin mukaan niin nopeasti ja huomaamattomasti, että hän ei edes ehtinyt ottaa valokuvia. “Kaivo oli porattu ja auto siirretty tien toiselle puolelle, kun olin menossa ottamaan valokuvia”, nauraa Kari. Erityisen tyytyväinen Granbergin pariskunta on asennusmies Villen työpanokseen. Pariskunnan mukaan hän on mahtava tyyppi, joka selitti ja näytti heille kiinnostavia asioita. Sekä Ville että Jimmy ovat reagoineet nopeasti kun on ollut kysyttävää tai ollaan tarvittu apua. Sitä paitsi asennuksen yhteydessä Saariston Kaivonporauksen asennusmiehet pelastivat talon isolta vesivahingolta asennuksen yhteydessä, joka oli talotehtaan putkimiehen aiheuttama. 

Granbergin pariskunta on erittäin tyytyväinen niin energialähteen valintaansa, kuin Saariston Kaivonporaukseen urakoitsijana. “Suosittelemme Saariston Kavonporausta myös muille ja yhden uuden asiakkaan olemme jo hankkineet”, kertoo Kari. Tervehdyksenä pumppuvalmistajalle Thermialle Kari toivoo, että mahdolliset tulevat päivitykset tehtäisiin niin, että ne sopisivat myös aikaisemmin asennettuihin järjestelmiin.

Ota meihin yhteyttä

Jimmy Kronberg

Toimitusjohtaja | Energia-asiantuntija

Pientalot ja kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 547 8629
jimmy@kaivonporaus.com

Martin Laine

Energia-asiantuntija

Pientalot: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 557 5043
martin@kaivonporaus.com