Suuren talon suuret säästöt

Turun Vasaramäen omakotitaloalueella, matalan kauniin kivimuurin takana, seisoo Tom Nybomin koti. Kaksikerroksisessa talossa on lisäksi kellari, jossa on sauna, kodinhoitohuone, säilytystila ja kylmiö.

Kodilla on kerrassaan kokoa. Taloa ostettaessa 350 neliötä tarkoitti suuren tilan lisäksi sitä, että sen lämmittäminen tulisi vaatimaan paljon öljyä. Tämän vuoksi päädyttiinkin maalämpöön. “Se merkitsee aika paljon rahaa”, tokaisee Tom.

Keväällä 2014 päätös konkretisoitui, ja 1–2 viikon remontin jälkeen maalämpö oli asennettu taloon. “Ja kyllä se kannatti, minä säästän noin 5 000 € vuodessa”,Tom kertoo. Vertailujen jälkeen hän on todennut, että muut lämmityskeinot ovat selkeästi kalliimpia kuin maalämpö. Tämän vuoksi hän kehottaa vakavasti harkitsemaan maalämpöön siirtymistä, jos omat lämmityskustannukset ovat korkeat.

Edullisuutensa lisäksi Tom kertoo maalämpöjärjestelmän helppoudesta. Enää ei tarvitse murehtia öljylämmityksen reistailuista, jotka aiheuttivat sen, että lämpöä sai odottaa tovin jos toisenkin tällaisten jälkeen.

“Saariston Kaivonporaus on ollut mukava tässä asiassa. Heidät saa helposti käsiinsä, ja he auttavat tarvittaessa”, Tom kuvailee ytimekkäästi yhteistyötä.

Myös maalämpöjärjestelmän huolto toimii. Tomia on opetettu myös itsenäiseen huoltamiseen ja hän kokee tämän hyvin yksinkertaiseksi.

Ota meihin yhteyttä

Jimmy Kronberg

Toimitusjohtaja | Energia-asiantuntija

Pientalot ja kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 547 8629
jimmy@kaivonporaus.com

Martin Laine

Energia-asiantuntija

Pientalot: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 557 5043
martin@kaivonporaus.com

Kari-Pekka Kuusrainen

Energia-asiantuntija / projektijohto

Kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 350 2075
kari-pekka.kuusrainen@kaivonporaus.com