Lämmitysjärjestelmä yli odotusten

Turun Luolavuoressa 1960-luvun alussa valmistunut rivitalo oli jonkinlaisessa risteyksessä, kun lämmitysjärjestelmänä toimineen öljylämmityksen aika oli tulossa tiensä päähän. Turun As Oy Turun Kotirivi halusi 20 hengellä asutettuun rivitaloon vanhan öljylämmityksen tilalle vaihtoehtoisen lämmitysmuodon, joka olisi toimiva ja mahdollistaisi taloyhtiölle myös säästöjä. 

Maalämpö oli herättänyt kiinnostusta ja siitä otettiin enemmän selvää. Kaukolämpöäkin pohdittiin, mutta se ei vakuuttanut, kun tavoitteena olivat säästöt ja yhtiövastikkeen hinnan säilyttäminen ennallaan. 

Lopulta maalämpöön päädyttiin sen etujen ja toimivuuden sekä hintansa ansiosta.

Turun Kotirivin asukkaat ovat olleet päätökseen erittäin tyytyväisiä, sillä maalämpö on koettu vaivattomaksi lämmitystavaksi, koska se ei aiheuta minkäänlaisia toimenpiteitä vuoden aikana. 

Säästöt ovat olleet selkeät ja ne ovat vaikuttaneet näkyvästi vastikkeisiin. Usein loppuvuodesta marras-joulukuussa ei tule välttämättä vastikemaksua laisinkaan. Lisäksi Tony Jäntti, Turun Kotirivin asukas toteaa tyytyväisenä: “Luonto säästyy ja tehdään ekotekoa koko ajan”.

Tärkeäksi kriteeriksi nousi myös kaivojen sijoittelu. Kaivoja ei haluttu asukkaiden omille takapihoille, jotta puutarhat ja patiot pysyisivät turvassa maan myllerrykseltä. Poraustyöt toteutettiin tästä toiveesta siististi talon etupihalla, josta kaivot löysivät paikkansa. 

Saariston Kaivonporaus teki Jänttiin vaikutuksen luotettavalla ja asiantuntevalla otteellaan heti alkukeskusteluista lähtien. “He tietävät, mistä puhuvat”, Jäntti kommentoi keskusteluiden tuloksena syntynyttä tunnettaan. 

Tärkeää on, että Saariston Kaivonporauksen kanssa lämmitysjärjestelmän huolto toimii ja se on lähellä. Turun Kotirivi luottaa kokeneeseen tekijään, joka tuntee alan ja laitteet. 

Tony Jäntti suosittelisi maalämpöä kaikille sen vaivattomuuden ja toimivuuden kannalta. Lämmitysjärjestelmä ylitti odotukset ja lämpöä on piisannut.

Ota meihin yhteyttä

Jimmy Kronberg

Toimitusjohtaja | Energia-asiantuntija

Pientalot ja kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 547 8629
jimmy@kaivonporaus.com

Martin Laine

Energia-asiantuntija

Pientalot: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 557 5043
martin@kaivonporaus.com

Kari-Pekka Kuusrainen

Energia-asiantuntija / projektijohto

Kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 350 2075
kari-pekka.kuusrainen@kaivonporaus.com