Tarve maalämmölle kodin lämmittämiseksi

Vuonna 2013 Lindströmin perhe osti unelmiensa talon, vanhan puutalon Paraisilta. Jo ostovaiheessa Michaela ja Mathias Lindström tiesivät, että lämmitysjärjestelmä kaipaa uudistusta. Öljylämmitys oli kulutukseltaan kallis ja muutenkin järjestelmä veti viimeisiään. 

Vaikka perhe pian tottui pukeutumaan lämpimästi aamuisin, Lindströmit tiesivät, että lämmitysjärjestelmän vaihdon viivyttäminen ainoastaan aiheuttaisi turhia öljykustannuksia. Kun pari oli tarkasti pohtinut hyöty- ja haittapuolet, projekti lähti käyntiin.

Tärkein kriteeri urakoitsijan valinnassa oli, että palvelu on taattu perheelle tarvittaessa myös asennuksen jälkeen. “Tämän vuoksi päädyttiin valitsemaan Saariston Kaivonporaus, joka on paikallinen toimija ja työllistää useita paraislaisia”, kertoo Michaela. Muutama tuttu oli myös suositellut Thermia-maalämpöpumppua, mikä myös vaikutti päätökseen.

“Se, että Saariston Kaivonporauksella on pitkä kokemus maalämpöjärjestelmistä ja että heidät nähdään edelläkävijänä aluellaan, teki päätöksestä helpon”, kertoo Michaela.

Lämpökaivon poraus ja maalämpöpumpun asennus kestivät yhteensä neljä päivää. “Pari reipasta kaveria hoiti poraamisen, joka lopuksi kesti puolitoista päivää”, kertoo Michaela. Kaivon paikka oli merkitty valmiiksi jo aikaisemmin. Kun 120 metriä syvä lämpökaivo oli porattu, Michaela oli yllättynyt, kuinka vähän jälkeä henkilökunta jätti pihalle. Porauksen jälkeen vedettiin putket pannuhuoneeseen, jonka jälkeen oli asentajien vuoro sisustaa siellä.

Yhden aamupäivän aikana vedettiin tehokkaasti ulos vanhat kalusteet liittyen öljypannuun, ja uudet siistit putket vedettiin uuteen maalämpöpumppuun. Vanha 350-kiloinen öljypannu kannettiin ulos ja vietiin pois.

Lindströmin perhe päätti tehdä maalämpöasennuksen kahdessa vaiheessa, toisin sanoen poraus ja asennus tehtiin noin kahden kuukauden välein. Näin voi tehdä, jos haluaa esimerkiksi käyttää vanhat öljyt loppuun tai muista käytännöllisistä syistä. Useimmiten saneerauskohteen asukkaiden ei tarvitse olla ilman vettä, ainoastaan ilman lämmintä vettä asennuksen aikana, mutta eri syiden johdosta Lindströmin perhe oli kokonaisen vuorokauden ilman vettä ja pari päivää ilman lämpöä. Tämän perhe otti seikkailuna, ja se ei aiheuttanut kenellekään murhetta.

Lindströmin perhe on erittäin tyytyväinen valintaansa vaihtaa maalämpöön. Lämpöpatterit ovat samoja, mutta erilainen lämpö toimitetaan niiden kautta. Oma perhe ja tuttavatkin ovat huomanneet ison eron talon lämpötilassa. Tämän lisäksi perhe sai käyttöönsä pari lisähuonetta maalämmön takia. Ison lämpöpatterin ja maasta otetun lämmön avulla takkahuoneen keskilämpö on nyt 21 astetta. Tätä huonetta on aikaisemmin käytetty matalan lämpötilan vuoksi ainoastaan kerran. Huone, jossa öljysäiliö sijaitsi, remontoidaan työpajaksi.

Ota meihin yhteyttä

Jimmy Kronberg

Toimitusjohtaja | Energia-asiantuntija

Pientalot ja kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 547 8629
jimmy@kaivonporaus.com

Martin Laine

Energia-asiantuntija

Pientalot: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 557 5043
martin@kaivonporaus.com

Kari-Pekka Kuusrainen

Energia-asiantuntija / projektijohto

Kiinteistöt: uudiskohteet ja lämpösaneeraukset

040 350 2075
kari-pekka.kuusrainen@kaivonporaus.com